- Anul 2011
Colaborare ştiinţifico-practică cu Centrul de Medicina Tradiţională Chineză.
- Anul 2008
Catedra activează cu denumirea „Medicina Alternativă şi Complementară”. La catedră se predă disciplina Medicina alternativă (acupunctura, fitoterapia, homeopatia) la nivel universitar studenţilor Facultatea Medicina I şi Medicina II (anul V, semestrul IX), la nivel postuniversitar (rezidenţiat şi secundariat clinic) şi în cadrul educaţiei medicale continue (cursuri de competenţă şi perfecţionare).
- Anul 2004
Susţinerea tezelor se efectuează la cifrul ştiinţific "Medicină Tradiţională" (14.00.46), actualmente „Medicina Alternativă” (321.12).
- Anul 2000
Catedra este redenumită „Medicina Tradiţională” şi a fost transferată la facultatea Rezidenţiat.
- Anul 1996
În baza ordinului rectorului „Cu privire la reorganizarea catedrelor „Reflexoterapie şi recuperare medicală”, „Fiziologia umană” a facultăţii medicină generală şi a Cursului de fizioterapie a FPM” catedra este reorganizată în catedra „Acupunctură şi recuperare medicală” la Facultatea Perfecţionare a Medicilor. În aceea perioadă la catedra se ţin cursurile Acupunctura, Fitoterapia, Fizioterapia, Kinetoterapia, Terapia manuală.
- Anul 1994
Catedra este transferată la Facultatea Medicină generală pentru a efectua instruirea în domeniul medicinii tradiţionale atât a medicilor, cât şi a studenţilor.
Din anul 1994 în comun cu Asociaţia de Medicină Alternativă şi Complementară din Republica Moldova catedra organizează congrese naţionale şi cu participare internaţională în domeniul medicinei alternative. Anual se editează revista ştiinţifico-practică „Medicină Alternativă: fiziologie clinică şi metode de tratament” acreditată de Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare (categoria B).
- Anul 1992
În baza deciziei Comisiei Superioare de Atestare şi a Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova la catedră a început pregătirea cadrelor ştiinţifice prin doctorantură în domeniul "Balneologie, fizioterapie şi acupunctura" (14.00.34).
- Anul 1991
Fondarea Catedrei de medicină alternativă şi complementară, iniţial Reflexoterapie şi Recuperare Medicală (Ordinul NLS 654 din 30.09.1991) în cadrul Facultăţii Perfecţionare a Medicilor.
Din anul fondării şi până în prezent în fruntea catedrei se află academicianul Victor Lacusta, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, Om Emerit.